بازی های پیشنهادی
بسم رب الشهداء
شرح بازی های طرح تابستان رو به دریا
بازی اوّل:
بازی چرا و چون
دم صندلی یک سری بچه ها نشسته اند، کنار پنجره هم عده ای دیگر از بچه ها. به بچه های دم صندلی بک برگه می دهیم، بچه های کنار پنجره باید چراهای رو به دریا را بنویسند. حالا هر اتوبوس می تواند موضوعات متفاوتی داشته باشد. مثلا در مورد اردوهای رو به دریا، نشست ها، مهارت ها، تونایی ها، قوانین رو به دریا و....
بعد در مورد همان موضوع، دم صندلی ها چون های رو به دریا را می نویسند، بعد برگه های جمع آوری می شوند و چراها و چون ها را با هم تطبیق می دهیم. که معمولا چیزهای بی ربطی در می آید، سپس چراها را به صورت نامحسوس از بچه ها به صورت شفاهی می پرسیم.
بازی دوم:
بازی یک کلاغ چهل کلاغ
یک جمله می گوییم (مثال: وقتی رفتیم اردو از اون دختره پول نگرفتم) بعد به بچه ها می گوییم این را به همدیگر منتقل کنید، و تا آخر اتوبوس ادامه می دهیم، نتیجه آخر اتوبوس را می بینیم که به احتمال قوی این جور نقل و انتقالات باعث از بین رفتن اصل موضوع می شود، که می توان با این بازی مانور سیاسی داد و از مسائل سیاسی صحبت کرد و مثال هایی در این رابطه زد مثل: گوشت الآن 47 هزار تومان و...
بازی سوم:
بازی مشاعره
مشاعره می تواند به صورت موضوعی باشد و یا حروفی، اگر موضوعی بود، موضوعات مختلف را انتخاب می کنیم و در مورد موضوع به ترتیب بچه ها باید شعری بگویند، اگر حروفی بود هم به رسم معمول.
مشاعره می تواند به قرآنی نیز باشد و یا اسم و شیء و یا صفت باشد، که همه این ها حروفی است و طبق معمول است.
بازی چهارم:
بازی پانتومیم(Body language)
این بازی از عهده برخی از مربیان که استعداد پانتومیم را دارند برمی آید. روش این بازی به صورتی است که افراد باید دو گروه بشوند یک گروه سئوال بپرسند و یک نفر از گروهی که می داند موضوع چیست، حرکاتی با بدن برای آنها انجام بدهد، فقط نباید هیچ چیزی بگوید، فقط با حرکت بدن.
بازی پنجم:
بازی هپ
این بازی می تواند به صورت رایج باشد که اعداد را از اول می شماریم و بعد بجای عددی که بر پنج بخش پذیر است هپ می گوییم. و یا می تواند به صورت دیگری باشد، مثل اینکه می گوییم اولین عدد پنج دومین عدد پنج+یک سومین عدد پنج+دو و الی آخر و یا اینکه بجای عددی که بر پنج بخش پذیر است ائمه معصومین علیهم السلام را بدون تکرار بگوییم. مثل یا زهرا.
بازی ششم:
بازی ساخت جمله
این بازی می تواند به صورت کلمه ای باشد، یعنی هر نفر یک کلمه بگوید تا جمله تکمیل شود و همچنین می تواند جمله گویی در قالب داستان باشد که هر کسی بخش از داستان را بگوید. ابتدای داستان می تواند با این جمله شروع شود، با خانواده مسافرت رفته بودیم که ناگهان.....
بازی هفتم:
بازی مشاعره نوجوانان
این بازی به این گونه است که همه بچه ها باید از خود شعر بگویند و شعرها باید وزن و قافیه و معنا داشته باشد. بچه ها باید دو گروه بشوند و هر زمانی برای شعر گفتن بچه ها دو دقیقه باشد.
بازی هشتم:
بازی چیستان یا بیست سئوالی
این بازی به دو روش است، در اولین روش موضوع مورد نظر را می نویسیم و به پیشانی بچه های می چسبانیم، بعد همان فرد باید سئوالاتی در مورد آن بکند مثل اینکه آیا توی جیب جا می شود؟ .... که تا بیست سئوال می تواند ادامه دهد.
روش دوم، همان چیز را بالای سر او می گذاریم و او باید با سئوالاتی از قبیل اگر خوردنی بود چی بود؟ اگر پوشاک بود چی بود؟ اگه میوه بود چی بود؟ اگه ماشین بود چی بود؟ اگر سیء بود چی بود؟ و... آن را حدس بزند. مثال: حافظ که اگر خوردنی بود نبات اگر پوشاک بود خرقه اگر میوه بود انار یا انگور، اگر ماشین بود اسب، اگر ظرف بود جام و...
بازی نهم:
بازی چشم بندی
چشم ها را با یک چیزی می بندیم و یک کاغذ به بچه ها می دهیم، یا باید یک چیزی بکشند ویا اینکه باید جای چیزها را عوض کنیم و آنها تشخیص بدهند. این بازی برای تمرکز و حواس جمعی بچه ها مناسب است.
بازی دهم:
بازی تفأل به دیوان حافظ
در این بازی باید 40 فال در 40 پاکت گذاشته شود و هرکدام از بچه ها یکی از این 40 فال را بردارد، که فال ها در 40پاکت به شما داده می شود.
امیدواریم ساعات خوشی را با این گونه بازی ها که همراه بچه ها انجام می دهید داشته باشید.
یا حق
التماس دعا
برای دانلود بازیهای سنتی کلیک کنید.